Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 2

Agenda:  
4/5/6 sept: schoolfotograaf
11/12/13 sept:
bovenbouw kamp
3 oktober:
Leidens ontzet
14/22 okt:
herfstvakantie

Nieuw gezicht

Meester Ben van der Leest is een nieuw gezicht op onze school; hij is één van de leerkrachten die werken voor het RTC, onze invalpool. Als er in de regio geen zieke leerkracht is die door hem vervangen moet worden is hij op Elckerlyc om de leerkrachten te ondersteunen met voorkomende werkzaamheden. Op de foto instrueert hij een groepje kinderen uit de middenbouw. 

Tafelkoningin

De tafels van vermenigvuldiging; wie heeft die vroeger niet van buiten moeten leren? De antwoorden moet je kunnen drómen... Op school merken we dat er na de zomervakantie wel eens wat parate kennis is weggezakt dus daar besteden de leerkrachten dan weer extra tijd en aandacht aan. In bovenbouw 1 organiseerde meester Jon daarom een tafelwedstrijd en onbetwist kampioen werd Miranda. Ze is door haar klasgenoten dan ook gekroond tot Tafelkoningin!

Mr. Hillyer, (our SysOp) likes motorbikes ánd hot air balloons. So guess who's in that tiny basket...

Ms. Ana

juf Ana Blanxer is onderwijsondersteuner voor de kinderen van de IS. Hier leert ze tweedegroepers over het gebruik van een plattegrond.

Vernieuwde App

Verleden week informeerde we u over onze vernieuwde app.  Velen van u lukte het inmiddels om 'm te activeren maar anderen lopen tegen wat problemen aan. De ontwikkelaar is inmiddels geïnformeerd en die werkt hard aan een oplossing. 

Moodboard

Juf Ilse maakte een mooi 'moodboard' waarop alle kinderen van haar klas kunnen zien hoe leuk ze zijn !

Bovenbouw Kamp

Op 11, 12 en 13 september gaan de kinderen van de bovenbouw op kamp in Valkenswaard. Vanzelfsprekend vinden ze het net zo leuk als u ze op maandag uitzwaait als dat ze u op woensdagmiddag weer in de armen kunnen vallen...  Donderdag 14 september is een bijslaapdag, op vrijdag zien we alle kinderen graag weer op school!(Dit jaar zijn er overigens geen additionele kampkosten. Verleden jaar wel, en ondanks enkele herinneringen heeft nog niet iedereen betaald.  Mocht u het tot nu toe vergeten zijn, wilt u dan zo vriendelijk zijn om de €55,- die het betrof aan ons over te maken via rek. nr. NL56ABNA 0567815048, tnv montessorischool). 

Mika op Safari...

In de zomervakantie ging Mika vér weg... Op de bijgaande foto's zie je wat voor avonturen hij meemaakte. Als je er meer over wil weten vindt hij het vast niet erg om erover te vertellen! 

Dunja Creatief

(ingezonden: ) Beste ouders, lieve kinderen, Woensdag 27 september start de kindercursus weer bij Dunja Creatief; het atelier van juf Saskia. We gaan weer knutselen, tekenen en schilderen. De lessen zijn van 14.30 tot 16.00 uur. Je kunt je per les aanmelden, zodat je niet meteen aan een langdurige cursus vast zit. Het is 5 euro per les inclusief materiaal en consumptie. Het adres is Bizetpad 1, 2324JP in Leiden. Ik hoop jullie binnenkort in mijn atelier te mogen ontvangen. Meld je tijdig aan. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor creatieve ouders is er handvaardigheid/tekenen/schilderen voor volwassenen op de dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur voor 15 euro inclusief materiaal en consumptie, per keer aanmelden. Of op de maandagavond meditatief-creatief; lesoverzicht op het prikbord of op www.dunjacreatief.nl.