Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 34 - 1 juni 2018

Agenda:  
4 t/m 7 juni: wandelvierdaagse
5 juni: Verkeersexamen groep 7
29 juni: Zomerfeest
5 juli:
Afscheidsmusical groep 8
9 juli:
Stoeltjesdag
13 juli:
laatste schooldag

...Jasper keept graag. Hieronder vertelt hij erover!

Keeper Jasper

(ingezonden: ) 
Ik zit nu voor het 3e jaar op de Elckerlyc. In begin was het even wennen omdat ik kleinere klassen
gewend was maar ik zou nu niet meer weg willen.
Ik vind gym en kosmisch de leukste vakken. De schooltuinen vind ik ook heel leuk, we hebben al
sterrenkers en radijs mee naar huis genomen.
Als ik niet op school zit sta ik op het voetbalveld of speel ik Fortnite. Ik ben keeper in mijn
voetbalteam. Elke week train ik met mijn team en één keer in de week heb ik keeperstraining. Mijn
vader geeft deze training. Hij heeft vroeger heel hoog gekeept dus hij kan mij veel leren. Ik ben nu uitgenodigd om mee te trainen bij de selectie, dit vind ik best spannend. We moeten drie keer in de week trainen met veel kinderen. Voor de vakantie hoor ik in welk team ik volgend jaar ga  voetballen. In juni ga ik op voetbalkamp, dat is heel leuk. We doen veel spelletjes en natuurlijk voetballen. En de laatste dag gaan we met z’n allen zwemmen. Deze vakantie ga ik naar Finland. Ik ben hier nog nooit geweest, maar het zal vast leuk worden. Iedereen alvast een hele fijne vakantie.! (Jasper Parlevliet, BB2).

WANDELVIERDAAGSE

Aanstaande maandag (ijs & weder dienende) gaat het weer van start: de supergezellige avond-wandelvierdaagse! Of je nu drie, vijf of tien kilometer wandelt maakt niet uit; het is een sportieve prestatie van formaat die uiteindelijk leidt tot het behalen van de felbegeerde medaille. Meelopen doe je met je vader, moeder of een andere begeleider omdat de school de veiligheid niet in haar eentje kan garanderen. Wie weet zie je je juf of meester onderweg ook nog, vraag anders of ze gezellig meedoen!

Bouwthema

...Er is weer hard gewerkt in de kleuterklassen in de afgelopen twee weken. We hebben veel soorten huizen bekenen op het digibord en in boeken. Naast de vele werkjes over 'bouwen' hebben we samen -én ieder kind voor zich- weer nieuwe huizen gebouwd. Een hut van takken, boomschors, riet, leer, mos en gras. De eerste boeren bouwden niet alleen huizen (van hout en leem) maar ook de raadselachtige hunnebedden. Tenten en kleihuizen hebben de kleuters zelf ook gemaakt en samen is er een groot huis bekleed met leem en daarna beschilderd. Het was leuk om te zien hoe je leem maakt en spannend om de leem te voelen tijdens het kneden. Kijkt u ook maar hieronder! (juf Saskia). 

Bijleren

We doen op school ons best om uw kinderen steeds maar weer iets bij te leren. Vanzelfsprekend verliezen we daarbij niet uit het oog dat ook de kennis van leerkrachten kan verouderen. Het is daarom belangrijk om af en toe een studiemoment in te lassen zodat ook de juffen en meesters weer kunnen bijleren. Woensdagmiddag ging het over nieuwe inzichten met betrekking tot hoogbegaafdheid én hoe daarbij eventueel gebruik te maken van ICT.  Er kwamen bijvoorbeeld mooie toepassingen voorbij waarmee kinderen vanaf zeer jonge leeftijd kennis kunnen maken met programmeren. Laat uw kind er nu dus gerust eens naar vragen bij de juf of de meester!

Juf Jeanette, Bovenbouw 2

Juf Jeanette is een erg gezellige en aardige juf. 12 jaar geleden (2006) besloot ze om te beginnen met les te geven in het onderwijs. Ze gaat het liefst naar warme landen in de vakantie. Haar hobby´s zijn dansen, shoppen en op het terras zitten in de zon. In de zomer wanneer het lekker weer is gaat ze graag naar het zwembad. In de winter gaat ze graag wandelen, sneeuwpoppen maken en schaatsen. Ze heeft 1 dochter van bijna 2 jaar oud (Isa). Voor haar en haar dochter shopt ze graag bij de Primark, H&M en C&A of Hema. Vroeger wilde ze graag makelaar worden, Ze heeft een tijdje bij een makelaarskantoor gewerkt. Zij vindt de voordelen van haar werk dat het erg afwisselend is, ze vindt het erg leuk om te werken met kinderen en als er toetsen zijn dan ziet ze altijd goede resultaten en dan is ze trots dat ze de kinderen toch wat nieuws heeft kunnen leren. En een nadeel vindt ze: veel werk en relatief weinig salaris. Ze hoopt in de toekomst meer kinderen te krijgen. Ze houdt erg van lekker eten daar mag je haar wel voor wakker maken en waar ze het meeste van houdt is italiaans eten zoals: Lasagne.Ze was erg trots op zichzelf toen ze hoorde dat ze geslaagd was voor de montessori opleiding. Als ze de loterij zou winnen ( 1 miljoen ) dan zou ze haar huis afbetalen, lekker op vakantie (ver weg) misschien naar Curaçao want daar heeft ze familie wonen. Als ze nu op de middelbare school zou zitten dan zou ze nu havo doen. Ze vindt deze school echt geweldig! een super leuke sfeer en leuke kinderen. We vroegen wat ze van dit interview vond en ze zei: Leuk, diverse vragen. Handig dat Miranda mee typt. En fijn dat Sena goed doorvraagt voor een goed antwoord! (Gemaakt door: Sena Hamulic & Miranda Papadimitriou).

Dyslexie

Afgelopen dinsdag bezocht inspecteur Raktoe (links op de foto) de hele dag de Nederlandse afdeling van onze school. (De internationale afdeling was - gecontroleerd door een andere inspecteur-  in februari al aan de beurt). Er werd gekeken naar de algehele kwaliteit van het onderwijs en naar de speciale zorg die voor de leerlingen georganiseerd wordt; deze keer in het bijzonder gericht op het lees- en spellingonderwijs. Dit in relatie tot het vormen van een beeld over dyslexie in het primair onderwijs; een onderzoeksvraag waar de regering graag een antwoord op krijgt. We zouden er bijna onbescheiden van worden maar net als na het bezoeken van de internationale afdeling was de inspecteur zeer tevreden en vol lof. Een woord van dank aan de leerkrachten en aan intern begeleider Marijke Groenewegen is dus zeker op z'n plaats!

Op vrijdagmiddag 29 juni vieren we weer ons gezelige zomerfeest (1700-1900 uur). Er zijn hapjes en drankjes voor iedereen en allerlei leuke spelletjes. Save the Date!

AVG

Op 25 mei werd de AVG van kracht; een wet die ieders privacy, vooral waar het om ict en internettoepassingen gaat, beter moet gaan beschermen. Ons schoolbestuur is ruim een jaar geleden begonnen zich hierop voor te bereiden. Afgelopen maandag was er een tussenevaluatie in de vorm van een 'deep scan'. Vertegenwoordigers van al onze scholen kwamen bij elkaar om te bespreken hoe de situatie momenteel is en wat er nog moet gebeuren. Dit zal leiden tot een plan van aanpak dat in de komende twee jaar gemonitord zal worden door onze externe functionaris gegevensbescherming. 

Avond van 

Verleden week las u hier over 'de avond van acht' die op vrijdagavond 25 mei zou gaan plaatsvinden. Hieronder wat gezellige foto's!