Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 14- 1 december 2017

Agenda:  
5 december: Sinterklaas (school uit om 11:45 uur)
6 december: inloop tot 09:30 uur
21 december: Kerstdiner (zie toelichting hieronder)
23 december: aanvang kerstvakantie

Sinterklaas

Aanstaande dinsdag bezoekt Sinterklaas Elckerlyc, al krabt hij zich een beetje achter z'n oor over z'n vervoer...  Amerigo heeft last van een buikgriepje, en normaliter wijkt de Goedheiligman dan uit naar de Gouden Koets. Helaas wordt die de komende drie jaar gerestaureerd dus heeft de Logistiekpiet slapeloze nachten. De Sint is echter nog nooit voor één gat gevangen geweest dus het komt vást goed! Vanwege het grote feest gaat de school traditiegetrouw uit om 11:45 uur en is er de volgende dag de mogelijkheid om binnen te lopen tot 09:30 uur. Alle leerkrachten zijn natuurlijk wél op de gewone tijd aanwezig. 

Staken op 1212 ?

Houdt u er alstublieft rekening mee dat de gezamenlijke vakbonden en werkgeversverenigingen op kunnen roepen tot een landelijke onderwijsstaking als de minister niet voor zes december met extra geld over de brug komt. Op 12 december is de school dan gesloten; we verwijzen naar de uitgebreide brief die u daar onlangs over ontving. Voor een eventuele vraag, opmerking of steunbetuiging kunt u natuurlijk altijd op school terecht. 

Vanaf donderdag komen er plotseling heel veel kinderen met gevulde vuilniszakken naar school. De Rommelpiet wrijft zich in z'n handen, want die zakken komen nog wel van pas...!

Inspiratie, deel 2

Vulde u uw voorkeursdatum al in via onze mini-enquête...?

Kruidnootjes

'Zijn dit nu kruidnootjes of pepernoten...?' Het is een veelgestelde vraag momenteel, als de kinderen onder leiding van zeer lichtgekleurde hulppieten op school aan het bakken slaan. Om iedereen voor eens en voor altijd uit de droom te helpen: de harde ronde donkerbruine zijn kruidnootjes, de zachte lichtbruine zijn pepernoten! 

Mierenboerderij

...Herinnert u zich Aidan nog, die enige tijd geleden trots meldde dat hij een mierenboererij ging beginnen...? Inmiddels is hij in vol bedrijf en de mieren planten zich lustig voort. Alles in het volle licht en goed zichtbaar. Deze jonge onderzoeker stuurde ons van de week bijgaande foto's!

Rugby-champ

Aeneas werd van het weekend met z'n rugby-team tweede in het Turven Toernooi. Hier zie je hem met een mansgrote Cup en de sjaal van het team dat hij ooit nog eens gaat verslaan!

Last minute cadeautje?

...er zijn nog enkele Elckerlyc polo's beschikbaar. We prijzen ze af naar €5,- Sla uw slag!

Kerstdiner

Het kerstdiner is dit jaar op donderdag 21 december. Zoals gewoonlijk zijn de kinderen 's middags vrij zodat de school ze 's avonds opnieuw kan ontvangen. Meer informatie over het kerstdiner volgt! Vanzelfsprekend zijn er ook dit jaar voor u bij het ophalen van uw kind een lekker glaasje Glühwein of chocolademelk en allerlei hapjes. 

...we thought you might like to see what happened in group 4, after they read the poem 'Chocolate' by Michael Rosen... 

...Spék!

Vrijdagochtend was het op sommige plekken opeens spékglad, zoals op de brug, vlakbij school. Marc benoemde zichzelf tot Brugwachter, waarschuwde voorbijkomende fietsers en ging uiteindelijk zelfs strooien. 

Rommel...!

...tot ieders grote schrik bleek de Rommelpiet vannacht op school te zijn geweest. Hij maakte er een énorme bende van maar gelukkig waren er heel veel kleine handjes die ervoor zorgden dat alles snel weer aan kant was!