Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 26
8 april 2016

In dit nummer:
1. Tanden poetsen
2. Ziekjes
3. Suzanne
4. één april...!
5. S.O.K.
6. Schooltuintjes


Agenda:
13 april: korfbaltoernooi.
19 en 20 april: IEP-toets
22 april: Koningsspelen.
23 april/8 mei: meivakantie
11 mei: voetbaltoern. groep 2, 7 en 8.
18 mei: voetbaltoernooi jongens groep 4 en 6, meisjes groep 4, 5 en 6.

Hoe poets je je tanden aan boord van een ruimteschip?

...dat vroeg Natalie (group 1) zich af. Als je hieronder klikt zie je het antwoord dat ze kreeg!

Meer lezen

Een beetje ziekjes...?

Als uw kind zich bij het wakker worden al niet lekker voelt dan hoort het niet naar school te worden gebracht, ook niet 'om het even aan te zien'. Het is voor uw kind niet fijn om ziek in de schoolbankjes te zitten, er is misschien besmettingsgevaar en het is soms lastig om u te pakken te krijgen als het tóch misgaat. (...en is uw kind ziek thuis? Dan hoeft u het niet iedere dag ziek te melden. Mocht het langer duren dan is één keer per week voldoende!).

Meer lezen

Veel extra sport

Hierboven zie je foto's van een aantal verschillende extra sportactiviteiten waar de kinderen zich in de afgelopen weken voor in konden schrijven. Er werd gekorfbald, er was een beachvolleybalclinic en op het schoolplein konden -vanwege groot succes- de Gauswheels nog een keer worden bereden!

één april!

Verleden week werden er een heleboel grappen uitgehaald. Zo kregen leerkrachten te maken met nauwelijks zichtbare stukjes plakband onder hun muis (waardoor soms hele lessen stilvielen) en konden kinderen met een waardebon die op school werd uitgedeeld gratis snoep halen bij de supermarkt... ;-) Albert Heijn vatte dat sportief op en deelde aan kinderen die langskwamen lollies uit!

(ingezonden: ) Wat is uw mening over Scholenopdekaart.nl ? Doe mee aan het onderzoek! Onze school heeft hier een eigen SchoolVenster, waarmee we onszelf presenteren aan de buitenwereld. De site houdt momenteel een bezoekersonderzoek, waarbij uw mening wordt gevraagd over bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid en wat u belangrijke informatie vindt. Dat onderzoek is belangrijk voor onze school, want hoe beter de site, hoe beter ons SchoolVenster bezocht wordt. En dat levert ons niet alleen nieuwe aanmeldingen op, maar ook goed geïnformeerde ouders. Hoe kunt u meedoen aan het onderzoek? Ga met uw laptop of PC naar Scholenopdekaart.nl (deelname via tablet of smartphone is helaas niet mogelijk). De vragen verschijnen vanzelf in beeld. Het onderzoek duurt ongeveer vijf minuten en bestaat uit twee afzonderlijke delen: één voor en één na uw bezoek aan de site. Zorg dat u beide delen volledig afmaakt, dit is belangrijk voor de resultaten. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Schooltuinen

Binnenkort begint het schooltuinseizoen weer. Kinderen van groep zes ( en na de zomnervakantie groep zeven) richten dan weer hun eigen tuintje in. In Leiderdorp zijn de schooltuinen nog niet wegbezuinigd; vooral omdat ze draaiend worden gehouden met een grote groep vrijwilligers. Vindt u het leuk om een schooltuinseizoen lang mee te gaan met de klas van uw kind en een schuwt u een schoffeltje op z'n tijd niet? We horen graag van u!

Meer lezen
Ruben: '...als je met m'n zus gaat lezen, mag ik dan bij je op schoot ?'