Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 18 5 februari 2016

In dit nummer:
1. Actie Schoenendoos
2. NIO-test
3. Parkeren steeds beter!
4. Technolab
5. Cito

Agenda:
Din 16 feb: rapporten 20 t/m 28 feb: voorjaars-vakantie 29 feb/4 maart: rapportbespreking 7 t/m 16 maart: projectweek

Actie Schoenendoos

...zegt 'Dankuwel!

'Dankzij de prachtig verzorgde schoenendozen én uw financiële bijdragen voor de verzending hebben we de cadeautjes weer ver weg kunnen bezorgen. Hartelijk dank daarvoor!' (Ron Rijnbende)

NIO-test

Op 4 februari maakten de achtstegroepers hun NIO-test. Dit is een intelligentietest die de school gebruikt om een afgewogen advies over het vervolgonderwijs aan de schoolverlaters te kunnen geven. Binnenkort worden de kinderen en hun ouders uitgenodigd door de leerkrachten van de bovenbouw om samen te praten over de beste school ná Elckerlyc!

Parkeren

In de afgelopen weken hebben we een enorme verbetering van het parkeergedrag in de ochtenduren mogen constateren; hartelijk dank daarvoor! Een enkeling persisteert nog in oud gedrag maar we hebben goede hoop dat ook zij zich zullen laten overtuigen...!

Technolab

De leerlingen van de onderbouw bezochten het Technolab in het Boerhaavemuseum. Met eenvoudige middelen werden mooie technische oplossingen bedacht voor soms complexe problemen. De begeleiding werd verzorgd door studenten, die hier als vrijwilliger studiepunten mee konden verdienen.

Cito
Alle kinderen maken twee keer per jaar een CITO-toets zodat we precies weten hoe de ontwikkeling verloopt. Hier is Maxim bezig met z'n spellingtest!