Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 47 - nummer 3 - 19 JUNI 2019

In dit nummer:

Oude nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Agenda:
Di 19 jan: NIO voorlichtings-avond
Woe 20 jan: voorleesontbijt
Don 4 feb: NIO test
Din 16 feb: rapporten20 t/m 28 feb: voorjaars-vakantie
29 feb/4 maart: rapport-bespreking
7 t/m 16 maart: projectweek

Tengo hambre

Wij kregen van 3-5-19 tot 14-6-2019 Spaans van juf Nienke. Daar hebben we veel geleerd, bijvoorbeeld hoe het gaat, begroeten, het weer en tengo hambre ... We hebben vrijdag 14 juni onze laatste les Spaans gevierd door een heerlijk dineetje te houden. Iedereen mocht Spaanse hapjes meenemen.  Het was heel leuk om de hapjes te maken en iedereen had wat anders mee. Er waren veel hapjes die weinig mensen kenden. Bijvoorbeeld: gazpacho, caberalis (stinkkaas), tapas, paella en nog veel meer! Iedereen heeft bijna alles geproefd, iedereen vond wel iets lekker. Toen de les voorbij was hadden een paar kinderen alle overige hapjes aan de juffen en meesters uitgedeeld. Maar het meeste hadden wij opgegeten want het was heel erg lekker. Met vriendelijke groet, adios, La Rimke, La Tessa, Flóris y Finn

Een content titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit.

Afscheid juf Saskia

Na zich acht jaar te hebben ingezet voor Elckerlyc heeft juf Saskia besloten vanaf komend schooljaar al haar energie te richten op haar bedrijf.  

Een content titel

Elke ochtend doen we de chromebooks en delen ze uit. Ook in de middag, dan halen we ze op. De chromebooks doen we met plezier! Al is het soms lastig om na school de chromebooks te doen.  Soms hebben we er ook geen zin in. Maar wanneer we eenmaal bezig zijn valt het wel mee.  Soms is het wel een druk op je schouders om met al die chromebooks te lopen. Je twijfelt ook soms wel of je het kan. Dit jaar was een lang en zwaar jaar. Maar we konden altijd op onze invallers rekenen. De invallers deden niet moeilijk als we aan ze vroegen om te helpen. Ook al was het na school, ze bleven helpen. En ze gingen niet naar huis voor alles klaar was. De chromebook crew kon altijd. Wanneer er een afspraak was na school deden we het toch en moest die afspraak maar wachten! Wij hopen dat het volgend jaar ook goed zal gaan!

Een content titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Een content titel

Ik ben geboren in Friesland, na een studie  levensmiddelen-technologie eerst gewerkt als marktonderzoeker. In 1998 de overstap gemaakt naar de uitgeverij van vakinformatie (Wolters Kluwer en SDU) als uitgeefmanager op gebied van architectuur en bouw. In 2008 verhuisd naar Peru, eerst anderhalf jaar vrijwilligerswerk gedaan; gericht op kinderdagopvang en gehandicapte kinderen. Vervolgens een eigen bureau op het gebied van ontwikkeling van toerisme en de Inca's opgericht. Dit laatste onderwerp vorig jaar afgesloten met een master in geschiedenis en deelname aan een studie naar DNA van de Inca's, gefinancierd door National Geographic (foto: presentatie resultaten aan deelnemers). Al zes jaar geleden bedacht ik mij dat bij terugkeer naar Nederland, een bijdrage leveren aan het basisonderwijs een mooie uitdaging zou zijn en dit jaar was het zover.

Met een ondertitel

Tekst